Jojoba Yağının Faydaları Nelerdir? Cilt Bakımımda Nasıl Kullanıyorum?

jojoba-yaginin-faydalari

Merhaba. Diyorum ki bugün de benim büyük bir zevkle kullandığım doğal yağ köşemden Jojoba Yağından bahsedelim. Faydaları nelerdir? Ben nasıl kullanıyorum? Biraz bıdı bıdı yapalım. Biliyorum benim okurlarımın da bu tarz doğal yağlara ilgisi oldukça yüksek. Bu yüzden detaylı inceleme yazıları tabii ki yazılmalıydı. İnceleyelim o halde…

shiffahome-jojoba-yagi

Jojoba Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?
Doymamış yağ asitleri bakımından da oldukça zengin olan Jojoba yağı bakım ürünlerinin özünde kullanılan bir çeşit bitki yağıdır. Özellikle kozmetik ürünlerinde (saç ve cilt bakımı gibi) sıklıkla kullanılır. Şimdi de biraz faydalarından bahsedelim.

  • Jojoba yağı, cildi temizler ve makyaj kalıntılarından arındırır.
  • Ciltteki yanma, kuruma ve dökülmeyi önler.
  • Cildi nemlendirir ve besler.
  • Antialerjen içeriğiyle ciltteki sivilce ve akneleri giderir.
  • Yaşlanma belirtisi olan kırışıklıkları giderir, yenilerinin oluşmasını önler.
  • Cildin yağ dengesini korur.
  • Cilde esneklik kazandırır.
  • Hamilelikte yada kilo alıp verme dönemlerinde oluşan göğüs, göbek, kalça, basen çatlaklarını önler.
  • Saç derisini nemlendirir ve besler.
  • Saçların daha hızlı uzamasına yardım eder.
  • Yeni saç oluşumunu destekler.
  • Saçların kırılmasını önler.
  • Saça daha canlı ve yumuşak bir görünüm kazandırır.
  • Güneş yanıklarına karşı etkilidir.
  • Romatizma ve eklem ağrılarına karşı etkilidir.
  • Çizik, kesik gibi yaralarda iyileştirici özelliği vardır.

jojoba-yagi

Ben Jojoba Yağını şu sıralar; tırnaklarımı güçlendirmek, ellerimi neme doyurmak için el ve tırnak bakımımda kullanıyorum. Saçlarım için herhangi bir sınıra bağlı kalmadan elime hangi yağ geçerse sürekli doğal yağları karıştırarak yada tek başına maske yaptığım için saç bakımımda, özellikle alın bölgemdeki ince kırışıklıklar için de kullanmayı düşünüyorum. Saç bakımımda zaten jojoba yağ içeren ürünler kullanıyorum ama tek başına da kullanmak daha faydalı. Bu yağlar doğanın bize mucizesi. Her türlü faydalanmamız lazım.

shiffa-home-jojoba-yagi

Ve yazımı bitirmeden önemli bir not daha eklemek istiyorum. Bu tarz doğal yağlar alırken Soğuk Pres Yöntemi / Soğuk Sıkım ile elde edilmiş yağları tercih etmeniz olacaktır. Çünkü ısıl işlem gören yağlar içerisindeki antioksidanlardan uzaklaşır. Soğuk pres yöntemiyle elde edilen yağlar; ısıl işlem olmaksızın sadece mekanik yöntemle elde edilen yağlardır. Katkı maddesi ve koruyucu madde içermemektedir. Soğuk preslenmiş yağların içeriğinde yüksek miktarda çoklu doymamış yağ asitleri bulunmaktadır.

Sevgilerimle…♥

Rosegal.com INT

1 comment

  1. Senden ogrenecegimiz daha çok şey var hatun 🙂

Bir Cevap Yazın